آسیب به سلامت فردی
مهمترین مسئله در جابجایی حفظ سلامت فردی است. هیچ چیز مهمتر از سلامتی شما نیست. اگر بی احتیاطی کنید کمر شما نیز به احتمال زیاد ممکن است که در طول جابجایی دچار آسیب شود. فراموش نکنید که اسباب کشی یک حرکت سنگین فیزیکی است که به مهارتهای خاص خود نیاز دارد.جابجایی اجسام سنگین یکی از معضلات اثاث کشی است که ممکن است باعث بروز مشکلاتی برای شما حتی تا ماهها بعد از جابجایی گردد.
رعایت چند نکته که در ذیل آمده تا حد امکان شما را از این آسیب ها دور می کند.
قبل از شروع فعالیتهای سنگین، بدن خود را با حرکات ورزشی آماده کنید. کشش ملایم عضلات باعث افزایش قدرت و توان بدن میشود. به کارهای خود تنوع دهید و کارهای سبک را بین کارهای سنگین انجام دهید. بعد از یک تا۲ ساعت کار حتما چند دقیقه به بدن استراحت دهید. برای جلوگیری از آسیب به کمر، از انجام کارهای ایستاده و نشسته طولانیمدت بپرهیزید.
استفاده از مواد قندی و انرژی زا با حجم کم در طول کار در حفظ توان شما بسیار موثر است.
جعبه کمکهای اولیه را همیشه در دسترس داشته باشید
سعی کنید وزن هر کارتن بین۲۰ الی ۲۳ کیلو گرم باشد، رعایت این استاندارد باعث می شود هم سلامتی شما حفظ شود و هم سرعت و امنیت کار در هنگام اسباب کشی بالا می رود.
جابجایی وسایل بزرگ و سنگین را بهتر است به افراد موسسه حمل و نقل بسپارید که حرفه ای هستند. برای جابجایی محدود حتما از پایه های زیر چرخدار استفاده کنید.
قبل از بلند کردن اجسام سنگین، وزن بار را برآورد کنید. مطمئن شوید که به تنهایی قادر به بلندکردن و حمل جسم هستید.در غیر این صورت حتما از دیگران کمک بگیرید. بهترین روش برای انتقال یک جسم سنگین، هل دادن و کشیدن آن روی یک سطح صاف و هموار است. البته مراقب کفپوش هم باشید.
در هنگام حرکت دادن اشیاء آن را تا حد امکان به بدن خود نزدیک کرده بنشینید و سر و سینه خود را بالا نگاه داشته و کمر خود را تا جایی که ممکن است صاف نگاه دارید، مقداری فاصله بین پاها ایجاد و یک پا را جلوتر قرار دهید زانوهایتان را خم و برای بلند کردن از زانوی خود کمک بگیرید و به هیچ عنوان از کمرتان برای بلند کردن استفاده نکنید.
در گرفتن اجسام از تمام کف دستتان استفاده کنید، سپس بار را به آرامی بلند کنید. در حین بلند کردن بار از چرخش ناگهانی بدن اجتناب کنید. اگر میخواهید جسم را بچرخانید از کمر نچرخید بلکه کاملاً جهت کل بدنتان را به طرفین بچرخانید.
سعی شود که هنگام جابجایی وسایل سنگین اینکار با مکث های طولانی تری انجام گردد و بعد از جابجایی هر جعبه چند قدم پیاده روی کنید تا به وضعیت مناسب جسمانی برسید و مجددا وسایل بعدی را جابجا کنید
برای جابجا کردن مبلمان حتماً از یک نفر کمک بگیرید. در غیر اینصورت ابتدا یک طرف مبلمان را بلند کرده، آنرا جابجا کنید. سپس به طرف دیگر بروید و دو پایه دیگر را بلند نموده و حرکت دهید. برای تخت، کمد و سایر وسایل بزرگ نیز می توانید از این تکنیک استفاده کنید.
آسیب به محیط اطراف
یکی دیگر از مسائل جانبی که ممکن است رخ دهد آسیب به راهروها، دربها، دیوارها و کفپوش منزل قدیم یا جدید است که باعث ایجاد نارضایتی در همسایه ها می شود. در کشورهای پیشرفته برای جلوگیری از این مشکل دیوارها و دربها را با پوششی از جنس کارتن، کارتن پلاست، فوم یا پارچه ضخیم می پوشانند. برای جلوگیری از آسیب به کفپوش نیز می توانید از ورق کارتن یا زیرنداز استفاده کنید. البته با استفاده از کارگرهای با تجربه و عدم عجله بی مورد هنگام کار نیز می توان جلوی خیلی از این مشکلات را گرفت.